Έλενα Τασιοπούλου

TASIOPOULOU ELENA 300x300

Η Έλενα Η. Τασιοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε Παιδαγωγικές επιστήμες στην Αθήνα. Εργάζεται αποκλειστικά στον χώρο της εκπαίδευσης και τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι ακαδημαϊκό και διοικητικό στέλεχος σε έναν ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο και ταυτόχρονα, εκτελεί χρέη υπεύθυνης του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και του Νηπιαγωγείου του Ομίλου.

Συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και σε πολλές εθελοντικές οργανώσεις για την προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους. Επίσης, έχει ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και την οργάνωση θεατρικών παιδικών παραστάσεων. Η αγάπη της για τα παιδιά αλλά και το μεράκι της για τη δουλειά της είναι η κινητήριος δύναμη για τη συγγραφή πολλών άρθρων σε επιστημονικά βιβλία και περιοδικά. Τα βιβλία της αφορούν στον ψυχικό κόσμο του παιδιού. «Ο Άρης δε φοβάται το σκοτάδι» είναι το πρώτο της πόνημα στον χώρο του παιδικού βιβλίου. Ακολουθεί ο «Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδερφός», ο οποίος γνώρισε μεγάλη απήχηση και ευαισθητοποίησε πολύ κόσμο, μιας και το θέμα του αφορούσε τα παιδιά με ιδιαιτερότητες. Η μεταφορά του βιβλίου στη θεατρική σκηνή, σε σενάριο της Έλενας Τασιοπούλου και σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη, προσέλκυσε και συγκίνησε. Το θεατρικό έργο βραβεύτηκε από την UNESCO.

Η Έλενα Τασιοπούλου επανέρχεται με το παιδικό λογοτεχνικό διήγημα «Ανδριάνα», επίκαιρο όσο ποτέ μιας και πραγματεύεται τον φυλετικό και κοινωνικό ρατσισμό. Και αυτό το βιβλίο εκδίδεται από τις εκδόσεις IASON BOOKS. Το τελευταίο της έργο, «Ο Έκτορας», μιλά για την σπουδαιότητα της αυτοπεποίθησης στη ζωή ενός παιδιού, επίσης από τις εκδόσεις IASON BOOKS.