Σας στηρίζουμε με πολλούς τρόπους

Τι είναι το Υδροπλάνο;

«Κατασκευασμένο» για να πετάει με αφετηρία του όμορφες θάλασσες εξερεύνησης , το ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ μπήκε δυναμικά στον χώρο των εκδόσεων φέρνοντας έναν ευχάριστο και δημιουργικό άνεμο αλλαγής για συγγραφείς και αναγνώστες.
Η φιλοσοφία μας βασίζεται τόσο στην δυναμική στήριξη ανθρώπων του Λόγου με μια συγγραφική ομάδα που «γράφει» με Αγάπη και Συνέπεια όσο και σε μια νέα φιλοσοφία σε ότι αφορά συγγραφείς που επιλέγουν την Αυτοέκδοση του έργου τους.
Στο ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ ο συγγραφέας επιλέγει μόνος του το συμβόλαιο που θεωρεί ιδανικό για αυτόν έχοντας πάντα στο πλάι του μια ομάδα ανθρώπων έτοιμους ανά πάσα στιγμή να «σταθούν» σε όποια πιθανή του ανάγκη ή ανησυχία.

Τι είναι η αυτοέκδοση;

Μπορούμε να συνοψίσουμε στην ακόλουθη περιγραφή: Πρόκειται για την απόφαση του δημιουργού (συγγραφέα ή ποιητή) να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την έκδοση του πονήματός του. Η διαφορά στο ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ βρίσκεται στο ότι μία επιτροπή αξιολόγησης επιλέγει τους τίτλους βιβλίων που θα μπουν στο εκδοτικό μας πρόγραμμα με το λογότυπο μας.
Ο προσδιορισμός του χρηματικού ποσού που καλείται ο συγγραφέας να πληρώσει, έτσι ώστε να καλυφθεί η εκτύπωση, η διανομή, η προώθηση ή ό,τι άλλο γίνεται σε συνεργασία με τον δημιουργό που επιλέγει μαζί με τους ειδικούς συνεργάτες μας τα πακέτα επιλογών που προσφέρουμε.
Το σημαντικό στην αυτοέκδοση στον εκδοτικό μας, είναι ότι ο συγγραφέας δεν διαφέρει σε τίποτα από τους υπόλοιπους συγγραφείς του ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥ.
Η μόνη διαφορά βρίσκεται στο ότι έχει το προνόμιο να ελέγχει πλήρως τις πωλήσεις και τα έσοδα του βιβλίου του, πλεονέκτημα που δεν υπάρχει στη «κανονική έκδοση», όπου ο συγγραφέας μας παίρνει το ποσοστό που του αντιστοιχεί μετά την εκκαθάριση η οποία γίνεται δύο φορές τον χρόνο.

Ποιο είναι το κόστος για μια αυτοέκδοση;

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με τα πακέτα που επιλέγει ο συγγραφέας μας αφού περάσει το έργο του από την επιτροπή αξιολόγησης του ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥ.
Η πλέον σημαντική διαφορά μας βρίσκεται στο ότι για να εξασφαλίσουμε «ποιοτικά ταξίδια» στους αναγνώστες, είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους τίτλους που φέρουν το λογότυπο μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι προβολή θα έχουν τα βιβλία μου;

Όλα τα βιβλία του ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥ ανεξαρτήτως του συμβολαίου που θα υπογραφεί (κανονική έκδοση ή αυτοέκδοση) έχουν από την ομάδα που ασχολείται με τις Δημόσιες Σχέσεις την ίδια προσοχή και φροντίδα σε ότι αφορά την προβολή τους.
Δελτία τύπου, αφιερώματα σε βιβλιοφιλικές ομάδες, site, blogs, και εκπομπές σε συνδυασμό με διαγωνισμούς και αφιερώματα στις σελίδες μας στα social media ή και στο κανάλι μας στο YouTube, προσεκτικά επιμελημένες παρουσιάσεις του βιβλίου είναι τα «μέσα» που εξασφαλίζουν μια «σίγουρη πτήση» με το ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.

Τι μπορώ να περιμένω μετά την έκδοση;

Ένα ταξίδι! Είμαστε ακριβώς ότι δηλώνει το όνομα μας. Είμαστε το μέσο που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε συναρπαστικές πτήσεις στο εκδοτικό χώρο γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ και ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.
Μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, θα είναι κοντά σας κάθε στιγμή σε ότι χρειαστείτε για την προβολή του έργου σας, προσπαθώντας από κοινού να το κάνουν γνωστό στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Γιατί με το Υδροπλάνο;

Γιατί η επαφή με τον συγγραφέα είναι για μας το πιο σημαντικό κομμάτι! Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε ακόμα ένας απρόσωπος εκδοτικός οίκος στον οποίο θα στείλετε ηλεκτρονικά έργα σας και θα πάρετε ως απάντηση το κόστος των υπηρεσιών που θα σας προσφέρουμε. Δεν θέλουμε να εκδίδουμε πράγματα που δεν μας αντιπροσωπεύουν. Στοχεύουμε σε ποιοτικές εκδόσεις και θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά σε αυτό τον τομέα. Μα πρώτα απ’ όλα θέλουμε να σας γνωρίσουμε. Να αφουγκραστούμε τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητές σας γιατί απλά η δουλειά μας δε σταματά μόνο στην έκδοση ενός βιβλίου. Για μας θα ηταν πολύ εύκολο να σας παραδώσουμε αντίτυπα του βιβλίου και να αφήσουμε εσάς να έχετε την αποκλειστική ευθύνη της διάθεσής τους. Αντίθετα, φιλοδοξούμε να γίνουμε μέρος της διαδικασίας προώθησης των βιβλίων σας, μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, αλλά και την τοποθέτησή τους σε μεγάλα βιβλιοπωλεία.
Δελτία τύπου, δημοσιεύσεις σε blogs και περιοδικά, οργάνωση παρουσιάσεων σε γνωστούς χώρους, δημιουργία προωθητικού υλικού αλλά κι μιας προσωπικής σελίδας μέσα στο site μας. Μιας σελίδας πoυ θα συνοδεύει ένα βίντεο με συνέντευξή σας για να σας φέρει σε επαφή με τους αναγνώστες σας και να τους ενημερώνει για τις σκέψεις, τις παρουσιάσεις τα μελλοντικά σχέδια και τις δράσεις σας.

Έντυπο ή ηλεκτρονικό βιβλίο;

Καθώς οι νέες τεχνολογίες στο βιβλίο κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος τόσο στην Ελλάδα αλλά κυρίως και στο εξωτερικό, η απάντησή μας είναι και τα δύο.
Σε συνεργασία με τον συγγραφέα αλλά και δημιουργό πολλών διαδραστικών εφαρμογών που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 12 γλώσσες σε ολο τον κόσμο Μάνο Κρόκο, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε και τη λύση του ηλεκτρονικού βιβλίου, με διάδραση ή χωρίς, που θα πωλείται από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Βιβλία ηλεκτρονικά, με μουσικά μέρη, αφήγηση, στα ελληνικά ή μεταφρασμένα σε όσες γλώσσες εσείς επιθυμείτε, θα είναι στη διάθεσή των αναγνωστών σας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πώς μπορεί κανείς να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιών και να το κάνει να ταξιδέψει μέσα από τις σελίδες ενός παραμυθιού;

Το σίγουρο είναι πως αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται με το ζόρι. Αν το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα σπίτι όπου αγαπούν τα βιβλία, θα νιώσει αργά ή γρήγορα κι αυτό την έλξη για διάβασμα. Όμως, είναι στο χέρι του συγγραφέα μέσα από μια ελκυστική παρουσίαση να μετατρέψει το βιβλίο του σε ένα παιχνίδι φαντασίας που θα του ανοίξει αμέτρητους δρόμους στη χαρά και τη δημιουργία. Εμείς είμαστε εδώ για να σχεδιάσουμε μαζί σας την πρώτη σας παρουσίαση, καθώς θεωρούμε πως το παιδικό βιβλίο είναι ένα πραγματικά δύσκολο είδος που απευθύνεται σε ένα απαιτητικότατο κοινό, που δε θα διστάσει να φωνάξει «βαριέμαι» αν νιώσει πως δεν το αφορά.
Ένα καλό κείμενο σε συνδυασμό με μια διαδραστική αφήγηση που θα μεταμορφώσει τα παιδιά στους ήρωες της ιστορίας σας και θα τα κατευθύνει να τη ζωντανέψουν με την καθοδήγηση ηθοποιών είναι μία μόνο από τις αμέτρητες επιλογές που έχετε για να τους παρασύρετε στον κόσμο που πλάσατε!

Κερνάτε καφέ;

Φυσικά! Μαζί με χαμόγελα! Το …πλήρωμα μας θα σας κεράσει καφέ αμέσως μετά τις οδηγίες για «ασφαλή πτήση» με έναν κοινό προορισμό: ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μια απόφαση είναι. Πάρτε την!

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έγραψαν κάτι και ακριβώς επειδή θεωρούσαν ότι δεν αξίζει, ή δεν τόλμησαν ποτέ να το δείξουν σε κάποιον άλλον, ίσως κιόλας να πίστεψαν πως κανείς δεν θα ασχοληθεί με αυτό, το έκλεισαν σε ένα συρτάρι ή το κράτησαν στον υπολογιστή τους. Ίσως, ακόμα ο υπολογιστής τους να είναι γεμάτος από ανέκδοτα μικρά αριστουργήματα που απλά χρειάζονται τον χρόνο τους. Ίσως, ακόμα και να περιμένουν υπομονετικά την ώρα που κάποιος θα τους δώσει σημασία και θα τα βγάλει από την αφάνεια για να τα μοιραστεί με ανθρώπους που διψούν να τα διαβάσουν. Κι εμείς πιστεύουμε πως υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι που απλά δεν τόλμησαν!
Αντί να τα κοιτάζετε, στείλτε τα μας έστω για μια πρώτη αξιολόγηση. Θα τα αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και θα σας πούμε ειλικρινά τη γνώμη μας ενώ, αν χρειάζεται, θα κάνουμε μαζί σας όλες εκείνες τις τροποποιήσεις που τυχόν απαιτούνται για πετύχουμε το μέγιστο ιδανικό αποτέλεσμα.
Αυτοέκδοση;
Ναι! Στο εξωτερικό η ιδέα της αυτοέκδοσης είναι πολύ πιο δημοφιλής από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Είστε έτοιμοι να εκδόσετε το βιβλίο σας;

Το πλήρωμα του Υδροπλάνου είναι έτοιμο να σας βοηθήσει να απολαύσετε μια υπέροχη πτήση!
Cabin crew, prepare for take off!