Αριστείδης Δάγλας

DAGLAS 300x300

Ο Άρης Δάγλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας, ένα νησί παραμυθένιο. Οι ιστορίες που άκουγε απ’ τις γιαγιάδες της γειτονιάς του, έχτισαν μέσα του έναν άλλο κόσμο, μαγικό και φιλόξενο, γεμάτο νεράιδες, τελώνια, ξωτικά κι αερικά. Όλα αυτά τα μάζευε για χρόνια πολλά κι αποφάσισε να τα ζυμώσει πλάθοντας νέες ιστορίες για ήρωες μυθικούς κι αγαπημένους.

Προσπαθώντας να τονίσει την ανάγκη για την πίστη στη δύναμη της εξυπνάδας και της προσπάθειας, στην αποδοχή και τον σεβασμό όλων των ατόμων που ζουν στον κόσμο των ζώων και των ανθρώπων, έπλασε και τα Φανταζώα, ένα παραμύθι που δείχνει ότι ο καθένας από μας, παρότι ίσως δείχνει ιδιαίτερος, είναι ένας χρήσιμος και ισάξιος κρίκος στην αλυσίδα της ζωής και της δράσης  όλων μας.

Ο Άρης Δάγλας, έχει εκδόσει επίσης από τις εκδόσεις Λιβάνη, τα εξής βιβλία: Ο Δεκατρής, Η Σταχτομάρω, Η Χιλιάκριβη και η λάμια, Αισώπου παρα-μύθοι, Η Ηλιογέννητη, Τα Παγανά, Ο Πεντεκλημάς, Ο μύθος του Θησέα, Τα μαγικά Χριστούγεννα του Κωνσταντή, Αγκαθωτές ιστορίες τσέπης και Το ταξίδι του Οδυσσέα.

Τα βιβλία του