Παιδικό βιβλίο

Ο Άντερσεν έλεγε συχνά: «Τα παραμύθια είναι για να κοιμούνται τα παιδιά και να ξυπνάνε οι μεγάλοι». Γι’ αυτό τολμήστε να βουτήξετε εσείς πρώτοι στη μαγεία του παραμυθιού, θυμηθείτε το παιδί που υπήρξατε κάποτε και γράψτε γι’ αυτό. Καταθέστε την αλήθεια σας και είναι σίγουρο πως και οι μικροί σας φίλοι θα σας ακολουθήσουν το δίχως άλλο.

Το παιδικό βιβλίο είναι ένα δύσκολο είδος και οι μικροί αναγνώστες ένα απαιτητικό κοινό, αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ. Στο Υδροπλάνο στοχεύουμε σε υψηλών απαιτήσεων εκδόσεις με καλαίσθητη εικονογράφηση και ποιοτικά κείμενα που έχουν να προσφέρουν στα παιδιά, γι’ αυτό και είμαστε πολύ αυστηροί στις επιλογές μας.

Ίσως έχετε παρατηρήσει πως αρκετοί εκδοτικοί οίκοι σημειώνουν στο εξώφυλλο την πρότασή τους για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία απευθύνεται το συγκεκριμένο βιβλίο. Αυτό είναι βοηθητικό, αλλά όχι και απόλυτο. Υπάρχουν παιδιά που διαβάζουν από μικρά και είναι εξοικειωμένα με μεγαλύτερα κείμενα και άλλα που θα απολαύσουν περισσότερο ένα βιβλίο για παιδιά μικρότερης ηλικίας. Το αν το έργο σας απευθύνεται σε κάποια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και αν αυτό θα πρέπει να αναγράφεται στο εξώφυλλο, είναι κάτι που θα αποφασίσουμε από κοινού.

Στείλτε μας τα κείμενά σας και αφού περάσουν από επιτροπή αξιολόγησης και κριθούν κατάλληλα για έκδοση, θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι και το σημαντικότερο για ένα παιδικό βιβλίο: την εικονογράφηση.

Η υπεύθυνη του εκδοτικού οίκου Αναστασία Κορινθίου σε συνεργασία με τη συγγραφέα-εικονογράφο Λιάνα Δενεζάκη θα διαμορφώσουν για σας μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα αναδεικνύει απόλυτα το έργο σας, τόσο από άποψη τεχνικής όσο και ύφους. 

Ο αριθμός των σελίδων, των εικόνων, το σχήμα του βιβλίου, η σκληρόδετη ή μαλακή βιβλιοδεσία του εξωφύλλου, το είδος του χαρτιού που θα χρησιμοποιηθεί, οι τυχόν ιδιαίτερες επεξεργασίες του εξωφύλλου (τοπικό ανάγλυφο uv, κοπτικά, κλπ.), η τεχνική της εικονογράφησης (ψηφιακή, ακουαρέλα, μικτή τεχνική, κολάζ κ.ά.) είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που θα λάβουμε υπόψη μας για να αναδειχθεί καλύτερα το έργο σας!